Ljetovanje Istra

 

Želite li se probuditi uz zvukove ribičkih čamaca i miris borova, slani od mora? Odmorite se od svakodnevnog života među popločenim ulicama starih istarskih gradova, gdje se na svakom koraku osjeća miris svježe ribe, maslinovog ulja i tartufa. Opustite se na plaži, udvarajući se istarskim brežuljcima, šumama i vinogradima. Uživajte u društvu ljubaznih Istrijana, uz odličnu kapljicu bijele malavazije i tradicionalnih zvukova “ roženice “ i “šurli “ uz najljepše istarske pjesme. Istra zna, kako Vas osvojiti – ljepotom, spontanošču i autentičnošču; s dinamičnom obalom i mirnim krajolikom u unutrašnjosti.


Sve ponude istra

 

Ljetovališta u Istri:

 

Savudrija

Na najzapadnijem rtu Istre smjestilo se malo ribarsko mjesto, čuveno po najstarijem svjetioniku na Jadranu izgrađen još 1818. godine. Ribarska prošlost vidljiva je i u jedinstvenom načinu na koji stanovnici „privezuju“ svoje čamce, visoko podignute na posebnim drvenim stalcima.

 

Umag

Mjesto turizma i sporta. Bogata turistička ponuda s brojnim plažama, uređenim stazama za biciklizam, jahanje i planinarenje, ruralnim vilama, kockarnicama, zabavom, wellness centrima i lokalnim restoranima, zadovoljiti će i najzahtjevnije turiste koji se žele opustiti ali i aktivno odmoriti.

 

Poreč

Najrazvijenije središte Istre je grad zabave, sporta, gostoljubivih domaćina, povijesti i kulture. Poreč ima vrhunsku turističku ponudu i plaže koje se nalaze u neposrednoj blizini svih hotela. Pravi raj za obitelji, sportaše i mlade koji žele tulumariti do ranih jutarnjih sati.

 

Vrsar

Romantično ribarsko mjesto između Poreča i Limskog kanala koje ima savršene uvjete za odmor – izvanredan pogled na susjedne otoke, čisto more pokrivenih uvala, plaže skrivene u hladu guste borove šume i živahnih luka, što je sa 190 stalnih vezova pravi raj za nautičare.

 

Rovinj

Glasi za najromantičnije mjesto na Jadranu, zbog šarenila, bogatog umjetničkog duha, energije i venecijanske arhitekture, suvremena urbanizam ovdje još nije zakoračio. Živi se među kompaktnim kućama, uskim ulicama i trgovima te i danas još uvijek traje usporeni i opušteni ritam.

 

Fažana

Čarobni istarski gradić s idiličnom šetnicom s pogledom na obližnje Brijune. Ona se odlikuje različitim svakodnevnim životnim i brojnim ribarskim događanjima koje oživljavaju miran, obiteljski odmor.

 

Pula

Grad s povijesnim šarmom i modernim karakterom. Mnogi drevni ostaci, kilometar dugea plaža, netaknutu prirodu i aktivan noćni život uz glazbu, ples i kazališne spektakle na ulicama i trgovima Pule ne smijete propustiti.

 

Kanegra

Turističko naselje usred prekrasnog zelenog krajolika, okruženog šljunčanom plažom. Nalazi se u blizini Umaga sa prekrasnim prizorima Piranskog zaljeva. Bogata ponuda za mlade kao i sportska ponuda.

 

Novigrad

Nekoć ribarsko mjesto, a danas vodeće mjesto u turističkoj ponudi Istre. Zbog svoje bogate kulturne baštine, prekrasnih plaža, idiličnih šetnica, bujne vegetacije, vrhunskih restorana, rekreacijskog sadržaja i raznih umjetničkih programa, zanimljiv je kako obiteljima, tako i mladima.

 

Špadiči

Atraktivno mjesto smješteno u neposrednoj blizini staroga dijela grada Poreča, u njemu se ne osjeća svakodnevna užurbanost. Mještani ne znaju za stres i žurbu, uivaju u ukusnoj mediteranskoj kuhinji s pogledom na netaknuta istarska mjesta i prekrasnu obalu.

 

Rabac

Gradić koji je se sezoni pretvara u živahno turističko središte. “Biser kvarnerskog zaljeva” sadrži niz plaža, brojne bazene, golf, tenis i odbojku, ronilačke centre i sportove na vodi, koji privlače brojne turiste željne aktivnog odmora.

 

Duga Uvala

Jedna od četiri prekrasnih uvala Vinjole, koja se nalazi na istočnoj obali Istre. Područje je okruženo prekrasnim prirodnim plažama i uvalama. Od Pule udaljena 25 km, 35 km do Labina, 40 km do Rovinja i nekoliko kilometara do Marčane

 

Medulin

Slikovito ribarsko mjesto u ljetnim mjesecima sjaji u svom punom sjaju. Mnoge plaže i skrovite uvale, maslinici i vinogradi su idealni za obiteljski odmor. Živopisni zaljevi Pomer i Premantura otvoriti će vam vrata na jug Istre, rta Kamenjak, koji je jedan od najljepših prirodnih rezervata.

 

Sve ponude istra