Ljetovanje Kvarner

 

Uskočite u zaljeve, gdje se moraju zaustaviti grčki pomorci. Istražite ovaj nebeski komad Jadrana, koji je kolijevka hrvatskog turizma. Prepustite se harmoniji užitaka i avanture. Kvarner nudi više od čistog mora, klima pogodna za liječenje, fantastične plaže i najbolje wellness usluge na Jadranu. Kvarner je sjecište šuma Gorskog kotara i mediteranske klime, dodir tišine planinskih vrhova. Mondena ljetovališta se razmjenjuju s tradicionalnim otocima. Opojni okusi paške janjetine i ovčjeg sira, tjestenine i velikih škampa zovu vas u taverne uz živu klapsku glazbu.

Poslušajte ju.. i neka Vas razmazi!


Sve ponude Kvarner

Ponuda smještaja:

 • Opatija
 • Kraljevica
 • Dramalj
 • Crikvenica
 • Lovran
 • Moščenička draga
 • Selce
 • Novi Vinodolski
 • Malinska
 • Njivice
 • Krk
 • Baška
 • Cres
 • Rab
 • Mali Lošinj
 • Veli Lošinj
 • Pag
 • Metajna
 • Novalja

 

Ljetovališta na Kvarneru:

 

Opatija

Biser Jadrana je čarobno, atraktivno i kozmopolitski turističko središte s elegantnim austrougarskim hotelima, luksuznim barovima i uređenom obalom. Ukupno ima više od 6000 smještajnih objekata koji se ubrajaju među najveća ljetovališta na Jadranu.

 

Kraljevica

Mjesto na ulazu u BakarskI zaljev, gdje su nekad gospodarile najmoćnije hrvatske plemićke obitelji Zrinski i Frankopan, pun je iznimnih dvoraca, plaža i kulturnih događaja, koji su raj za turiste koji žele mir i odmor

 

Dramalj

Malo turističko mjesto na Crikveničkoj rivijeri nudi prekrasan pogled na Kvarner. Ugodna i opuštena atmosfera, šljunčane plaže, sportski centri su popularni među obiteljima, ljubiteljima aktivnog odmora i nudistima.

 

Crikvenica

Jedna od najljepših turističkih destinacija na Kvarnerskom zaljevu sa spektakularnim obalnim pojasom, poznata rivijera, različitih turističkih atrakcija, pješčane i šljunčane plaže i idilične uvale u sjeni mediteranskog bilja svake godine privlači brojne turiste.

 

Lovran

S izgradnjom 12 km duge šetnice “Lungomare“ od Voloskog preko Opatije do Lovrana, grad je postao važna turistička destinacija. Danas je poznat kao liječilište pogodno za obitelji i rekreativce koji vole pješačke i biciklističke staze ili istraživati dubine mora.

 

Moščenička draga

Pravi biser Kvarnera uz planinu Učku osvaja s autohtonom arhitekturom, tradicijom i poviješču. Široka ponuda sportskih objekata, ugodna klima , prekrasne plaže i blizina većih gradova su garancija za, i više nego, ugodan odmor.

 

Selce

Manje ljetovalište s brojnim kafićima, restoranima i plažama može zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Blaga klima pogodna je za odmor tijekom cijele godine.

 

Novi Vinodolski

Kulturno i povijesno bogat grad sa starom jezgrom, mjesto je održavanja brojnih manifestacija, poziva u svoj zagrljaj sve koji žele opušteni odmor i žive večeri.

 

Malinska

U pitoresknom gradiću, skriven u bogatoj vegetaciji, zbog povoljne klime razvio se “zdravstveni” turizam. Uz wellness i spa program u ponudi ima mnoge sportske aktivnosti.

 

Njivice

Malo ribarsko mjesto s dugom šetnicom i pješčanim plažama s prirodnim hladom je savršeno mjesto za obitelji s malom djecom.

 

Krk

Rimljani su uspostavili ovdje svoje prvo naselje i uživali u ležernom tempu života. U sklopu uskih ulica i mnogih trgova još uvijek je lako zaboraviti svakodnevne brige.

 

Baška

Prekrasna uvala, okruženo vinogradima i maslinicima, je idealno mjesto za obiteljski odmor. Jedinstvena 1800 m duga šljunčana plaža koja nudi lijep pogled na Velebit, smatra se jednom od najljepših na Jadranu.

 

Cres

Raj za ronjenje i jedrenje, također predstavlja izazov za ljubitelje srednjovjekovne arhitekture, festivala i prave netaknute prirode. Obitelji i ljubitelji kamping turizma će uživati u slikovitom naselju Martinšćica.

 

Rab

Ovaj slikoviti otok je poznat po svojim srednjovjekovnom gradu Rabu, koji je ostavio nezaboravan trag na rapske plemićke obitelji, i idiličnih naselja u zaljevima uz duge šetnice i plaže u sjeni borova.

 

Mali Lošinj

Važna je nautička luka, a danas i najveći otok na Jadranu, s bogatom poviješću, ugodnom i ljekovitom klimom, prekrasnim uvalama i izvrsnom turističkom ponudom ostavlja dojam na svakoga.

 

Veli Lošinj

Drugi po veličini grad na otoku je nekad bio dom austrijskog nadvojvode Karla Stjepan, a danas u njemu uživaju najveći ljubitelji netaknute prirode, uz tajanstvene uvale, skrivene plaže u zagrljaju borova i slikovite arhitekture.

 

Pag

Grad je poznat po paškoj čipki, odličnom paškom siru i janjetini. Turistička ponuda s razvijenim sportskim i rekreativnim aktivnostima obogaćuje izvrstan kulturno-umjetnički program tijekom ljeta, a odvija se u uskim ulicama, na promenadi i središnjem trgu.

 

Metajna

Naselje udaljeno samo 10 km od Novalje, je idealno mjesto za provesti miran i bezbrižan odmor. U okolici skriva brojne uvale s lijepim plažama i kristalno čistim morem.

 

Novalja

Najveće turističko središte s brojnim kafićima i konobama okružen najljepšim pješčanim i šljunčanim plažama, koje predstavljaju zanimljivo obiteljsko odredište. Zbog noćnog života u obližnjoj uvali Zrće, Pag se zove “Hrvatska Ibiza”.

 

Sve ponude Kvarner