Ljetovanje Hurgada

Hurgada, Egipat

 

Egipat: Zemlja faraona i jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija, posjetitelje očarava svojom dugom i slavnom prošlošću i ostacima neponovljivog kulturnog nasljeđa. Pored veličanstvenih piramida, Egipat se ističe i zbog beskonačnih pješčanih plaža, modernih hotela i prekrasnih krstarenja po Nilu. Savršena je destinacija za obiteljske, romantične i aktivne odmore.

Ljetovališta: Hurgada, El Gouna, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, Soma Bay, Safaga, Port Ghalib, El Quesir, Marsa Alam

Zračna luka: Hurgada

Trajanje leta: približno 3.50 h

Vremenska razlika: + 1 h

Dokumenti za putovanje: još 6 mjeseci važeća putovnica i viza, ishođenje prilikom rezervacije (za hrvatske državljane). Trošak vize uz asistenciju lokalnog partnera iznosi 30 €/osoba (odrasli i djeca).

ODLAZNA LUKA: Ljubljana

 

Zašto u Hurgadu?

 

Hurgada je destinacija toplog mora, ugodne klime i prekrasnog podvodnog svijeta s više od 250 koraljnih grebena. Tijekom dana možete uživati na prekrasnim plažama, a uvečer u bogatom noćnom životu. Egipatski odmor, kojeg čine odmor u raskošnim i udobnim hotelima, zabava u manjim aqua parkovima i animacijski sadržaji za najmlađe, upotpunite odlaskom na arapske tržnice na kojima se osjeća vesela vreva domaćina. Egipatska je kuhinja spoj arapske i cijenjene turske kuhinje koju čini raznoliko začinjeno povrće i meso. Domaćini uz obrok rado poslužuju ukusni čaj od hibiskusa. Egipćani su vrlo ugodni domaćini. Često će vas htjeti zabaviti svojim šalama i pričama koje crpe iz svakodnevnice. Kako vjeruju da u životu ne treba žuriti, prepustite se njihovom načinu života i jednostavno – opustite se.

Sve ponude Hurgada

Najljepši doživljaji:

 
  • Crveno more je vrlo popularno među ljubiteljima sportova na vodi. Najčešći sportovi su kajtanje, surfanje te ronjenje u prekrasnom podvodnom svijetu koralja i tropskih riba.

  • Prekrasan je doživljaj zaigrati golf na egipatskim travnatim površinama uz šum Crvenog mora.

  • Uskočite u davnu prošlost i uživajte u pogledu na veličanstvena svetišta i faraonske hramove, ostatke neponovljivog kulturnog nasljeđa.


Ljetovališta:

 

HURGADA

Nekoć mirno naselje smješteno uz Crveno more, danas je Hurgada najveće i najposjećenije ljetovalište na obali. Tražite li ugodan odmor, Hurgada je pravi izbor za vas! Ovdje ćete pronaći dobre i luksuzne hotele, uživati u toplom moru i u šetnjama centrom grada. Uživat ćete u kafićima i restoranima i iskušati svoje vještine u cjenkanju na tržnicama. Kao feniksi iz pustinje, munjevito se uzdižu novi hoteli svih kategorija. Crveno je more poznato zbog iznimno bogatog podvodnog svijeta pa je stoga raj za ronioce. Ako se poželite okupati u bilo kojem dijelu godine, Hurgada vas spremno očekuje kao i njezini prekrasni zalasci sunca i zvjezdano nebo kao dio nezaboravnog pustinjskog doživljaja.

MAKADI BAY

Makadi Bay čini lijepi zaljev s kristalno čistim morem i prekrasnim plažama. U ovom ćete ljetovalištu provesti mirniji odmor, daleko od centra grada, odmoriti se na dugim, lijepim plažama pod toplim suncem i uživati u ronjenju i pogledu na prekrasne koraljne grebene koji se protežu uz obalu i brojne hotele.

SOMA BAY

Približno 40 km južno od Hurgade, pronaći ćete Soma Bay, prekrasan zaljev s kristalno plavim morem i prekrasnim plažama. Primjeren za sve koji ne žele boraviti u centru, već samo odmarati na dugim, lijepim plažama i kupati se u čistom moru pod toplim suncem. Hoteli imaju ponudu raznih sportskih aktivnosti kao što su klubovi ronjenja, surfanja i kajtanja. Ovdje će uživati i ljubitelji golfa obzirom da Soma Bay raspolaže sa značajnim golf igralištem Cascades. Pa stoga, ako ste željni mirnijeg i/ili aktivnijeg odmora, Soma Bay je pravi izbor za Vas!

MARSA ALAM

Ne tako davno, Marsa Alam je bila nepoznata destinacija, ali proteklih nekoliko godina, postala je jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija Crvenog mora. Zahvaljujući skoro netaknutim koraljnim grebenima kao što je Abu Dabbab, prelijepoj plaži, otočićima i kristalno čistom moru, idealna je destinacija za ronice, ali i za obitelji, jer vas očekuje kombinacija egzotike i mira što čini idealan odmor. Na kopnu ćete pronaći brojne privlačne sadržaje, pa stoga ne propustite posjetiti Smaragdni rudnik ili El Shalateen – najveću afričku tržnicu deva.

SAHL HASHEESH

Sahl Hasheesh je novije ljetovalište smješteno na obali Crvenog mora, 20 km južno od Hurgade. Osim u uživanju u hotelskoj ponudi, svoj odmor provedite u modernom centru i u šetnji živahnom promenadom s brojnim trgovinama, barovima i restoranima.

EL GOUNA

El Gouna je trenutno najekskluzivnije, mondeno turističko odredište na obali Crvenog mora. Posebnog arhitekturnog izričaja, čini ga nekoliko otoka i tako stvaraju 10 km obale i brojne lagune. U ljetovalištu ponosno stoje raskošne vile bogatih domaćina, kao i brojni hoteli poznatih hotelskih lanaca. Ovdje ćete uživati u ronjenju, jedrenju i igranju golfa.