Sharm el Sheikh

 

Sharm el Sheikh se iz malog ribarskog mjesta pretvorio u najomiljenije ljetovalište Sinajskog poluotoka. Što vas tamo očekuje? Tirkizno more, pješčane plaže, koraljni grebeni, toplo sunce, sitni pijesak pod nogama, luksuzni hoteli, zabava i ležerno opuštanje…

Ljetovališta: Sharm El Sheikh, Dahab

Zračna luka: Sharm El Sheikh

Trajanje leta: približno 3.45 h

Vremenska razlika: +1 h

Dokumenti za putovanje:još 6 mjeseci važeća putovnica i viza (za hrvatske državljane).

ODLAZNA LUKA: Ljubljana

 

Zašto u Sharm el Sheikh?

 

Sharm el Sheikh je nesumnjivo jedan od najboljih ronilačkih centara u svjetskim razmjerima, velik broj hotela ima svoj vlastiti »kućni greben«, koji vas poziva na ronjenje i snorklanje. Od Sharm el Sheikha nešto više od sat vremena vožnje dijeli vas od mjesta Dahab koje je poznato kao popularna destinacija za windsurfere. Ugođaj se upotpunjuje sa obližnjim mjestom, koje mami da se za vjetrovitih dana odmorite u jednom od barova. Ras Mohammed je Nacionalni morski park u blizini Sharm el Sheikha na raskrižju Arapskog i Sueskog zaljeva. Jedni od najljepših koraljnih grebena na svijetu u potpunoj su suprotnosti sa pustinjom. Sharm el Sheikh poznat je po odličnim golf igralištima. Ovdje golferi uživaju u nezaboravnoj igri, gledajući na more, planine i pustinju.

Sve ponude Sharm el Sheikh

Najljepši doživljaji:

 
  • Sharm el Sheikh pobuđuje maštu! Posjetite Abu Galum, jedan od najslikovitijih zaštićenih područja u Egiptu. Spektakularne granitne gore koje se iznenada spajaju s obalom, izvori slatke vode, dine, fosili i ronjenje u poznatoj Modroj špilji dugo raspiruju maštu.

  • Osjetite arapsku atmosferu prilikom posjeta bazaru i cjenkanju s domaćinima. Ovo je pravi doživljaj koji se može odužiti do kasno u noć. Uspjeh o konačnoj cijeni ovisi o vašim pregovaračkim vještinama.


Ljetovališta:

 

SHARM EL SHEIKH

Sharm El Sheikh se iz malog ribarskog mjesta pretvorio u najomiljenije ljetovalište Sinajskog poluotoka. Što vas tamo očekuje? Tirkizno more, pješčane plaže, toplo sunce, sitni pijesak pod nogama, luksuzni hoteli, zabava, ležerno opuštanje… Ujedno, Sharm El Sheikh je nesumnjivo jedan od najboljih ronilačkih centara svjetskih mjerila. Pod površinom mora se kriju najljepši svjetski koraljni grebeni. Odmaknite se od današnje turističke kulise Sharma i posjetite Stari Sharm. Osjetite arapsku atmosferu prilikom posjeta bazaru i cjenkanja. Samo 15 minuta vožnje od Starog Sharma, nalazi se omiljeno ljetovalište Naama Bay odnosno «Egipatski Las Vegas«. Posjetite Abu Galum, jedno od najslikovitijih zaštićenih područja u Egiptu. Spektakularne granitne gore koje se iznenada spajaju s obalom, izvori slatke vode, dine, fosili i ronjenje u poznatoj Modroj špilji dugo raspiruju maštu.

DAHAB

Dahab se iz beduinskog naselja u Akabskom zaljevu razvio u ljetovalište bez veće turističke gužve. Njegovo ime znači zlato – »zlatne« je boje njegova obala. Okružen gorom Sinaj, prekrasnim zaljevom i plažom, ovdje zaista možete uživati u mirnom odmoru i zaboraviti na svakodnevnicu. Mjesto je podijeljeno na tri područja: Asalah – ljubazno beduinsko naselje, El Mašrabo i Masbat, gdje se uz more nalazi šetalište s brojnim restoranima i suvenirnicama. Zbog dobrog vjetra, u Dahabu se rado sastaju surferi iz cijelog svijeta. Osim surfera i ronilaca, boraveći u ovom mjestašcu najzadovoljniji su gosti koji osim udobnosti žele i originalnost. Dahab nije mjesto koje nudi pregršt gradske zabave, a od Sharma je udaljen otprilike 80 km, sat i pol vožnje autobusom.

PREPORUČUJEMO IZLETE U SHARM EL SHEIKHU:

 

UZBUDLJIVA PRIJESTOLNICA AFRIKE

Jednodnevni izlet u Kairo

Kairo je treća najveća metropola na svijetu. Piramide u Gizi su jedno od 7 svjetskih čuda koje se još uvijek odupiru zubu vremena. Najveća od triju piramida je Keopsova: 146 m visoka građevina koju je po novoj francuskoj teoriji iz unutrašnjosti prema van gradilo 100.000 ljudi, a upotrijebili su više od dva milijuna kamenih blokova. Jedan je blok težak otprilike 2 tone. Sfinga, čuvar piramida u Gizi, svjetski poznata figura čovječje glave i lavljeg tijela, skriva još puno zagonetki zahvaljujući tajanstvenoj auri. Posjetite Egipatski muzej, jedan od najvećih na svijetu, u kojem se nalaze nevjerojatna blaga. U tisućama grobnica su pronađeni brojni veliki i mali kipovi, dragocjenosti iz groba mladog faraona Tutankamona. Za najznatiželjnije svakako preporučujemo i razgled dvorane mumija. Doživite metropolu koja ima neponovljiv šarm!

OBAVEZNA OPREMA: putovnica, primjerena odjeća i obuća.
 

BIJEG U ŠARENI PODVODNI SVIJET

Ras Mohamed s ručkom

Vožnja brodom u nacionalni park Ras Mohamed. Mogućnost ronjenja i istraživanja bogatog podvodnog svijeta, promatranje koralja i šarenih ribica (moguć najam maske i peraja za cca 10 USD). Uživati ćete u kristalno čistom moru.

OBAVEZNA OPREMA: sve za kupanje i zaštitu od sunca.
 

JEEP SAFARI, ABU GALUM I DAHAB

Tri u jednom

Doživite pustinjsku avanturu i adrenalinski safari s terenskim vozilima u smjeru Dahaba. Nakon kraćeg zaustavljanja u pustinji i pregleda povijesti i života beduina, nastaviti ćemo do obale Dahaba. Slijedi jahanje deve do nacionalnog parka Abu Galum i prekrasnog, azurnog mora. Nakon ručka i odmora, odlazak na ronjenje u trajanju 1 sat tijekom kojeg ćete otkrivati prekrasne ljepote koraljnog grebena. Očekuju vas lijepi doživljaji.

OBAVEZNA OPREMA: putovnica, primjerena odjeća i obuća.
 

OBOJANI KANJONI

Ljepote pustinje

Nezaboravni sati u pustinji! Vožnja jeepovima 4×4 na 240 km dugačkom putu preko pustinje u smjeru mjesta Nuweiba. Promatranje pustinjske divljine, Sinajske gore, beduinskih naselja i četveronožnih stanovnika, kao što su crvene lisice. Slijedi kraći safari i zatim spuštanje u prekrasne obojene kanjone (otprilike 2 sata hoda), gdje ćete doživjeti nezaboravnu igru boja. Slijedi ručak, a u povratku zaustavljanje u boemskom mjestu Dahab i vrijeme za shopping.

OBAVEZNA OPREMA: putovnica, kondicija, primjerena odjeća i obuća.
 

MOJSIJEVA GORA I SAMOSTAN SVETE KATARINE

Sinajski poluotok na dlanu

Kako biste doživjeli ono najljepše, na put ćete krenuti u kasnim večernjim satima. Po dolasku do podnožja gore Sinaj – Mojsijeve gore, krenut ćete na 3 sata dug uspon prema vrhu 2260 m visoke gore i pričekati izlazak sunca u pozadini prekrasne divlje prirode. Spustiti ćete se do samostana Svete Katarine i nakon kraće pauze slijedi povratak u Sharm El Sheikh. Nezaboravan izlet, pun dramatične i divlje ljepote!

OBAVEZNA OPREMA: putovnica, kondicija, primjerena, udobna i topla odjeća i obuća.
 

BEDUINSKA VEČERA

Polazak u pustinju u kasnim poslijepodnevnim satima. Dočekati će vas beduini s devama i odvesti vas iza pustinjske gore gdje ćete uživati u večeri uz zvukove beduinske glazbe, ispod prekrasnog zvjezdanog neba.

OBAVEZNA OPREMA: putovnica, dobra volja.