Ljetovanje Krf

Otok Krf, Grčka

Lijepi otok Krf, jedan je od najzelenijih grčkih otoka. U njega ćete se zaljubiti iz više razloga: zbog bujne i mirisne vegetacije, rajskih plaža, bogate povijesti i arhitekture glavnog grada, prekrasnih pejzaža, maslinika i zaljeva. Poželite li zabavu, u večernjim satima posjetite glavni grad otoka – Krf odnosno Kerkyru i uživajte u brojnim restoranima i barovima.

 

Ljetovališta: Acharavi, Sidari, Agios Georgios, Liapades, Dassia, Ipsos, Gouvia, grad Krf Perama, Agios Ioannis, Kavos

Zračna luka: Krf

Trajanje leta: približno 1.20 h

Vremenska razlika: + 1 h

Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).

Zračna luka: Ljubljana (mogućnost organiziranih transfera iz Zagreba)


Zašto na Krf?

 

Krf je otok bogate povijesti i kulture o čemu svjedoči arhitektura iz vremena francuske i engleske vladavine. Razgledajte njegova blaga u brojnim muzejima, kulturnim središtima, hramovima i crkvama. Krf je otok čistog mora i prekrasnih plaža, od kojih su neke od najljepših plaža Jonskog mora.  Plaže su uređene, nude ležaljke i suncobrane i uz blizini su brojnih restorana i barova. Na današnju gastronomiju su utjecale brojne civilizacije. Na sreću, recepti tradicionalnih jela iz ranijih razdoblja su u velikoj mjeri sačuvani, pa danas te specijalitete možete kušati u brojnim priznatim restoranima i lokalnim tavernama.

 

Sve ponude otok Krf

Najljepši doživljaji

 
  • Na rubu glavnog grada, tik uz more, nalazi se lijepa crkva Sv. Juraja (stara tvrđava) koja na prvi pogled podsjeća na grčki hram zbog vanjskih šest dorskih stupova no zapravo se radi o anglikanskoj crkvi koju su izgradili britanski vojnici sredinom 19 stoljeća. Danas služi kao izložbeni prostor novijih grčkih slikara.

  • Posjetite veličanstvenu staru utvrdu Neo Frourio (Nova tvrđava) koja je smještena na brdu Sv. Marka iznad stare luke grada Krf i uživajte u jedinstvenim panoramskim vidicima na otok i more. U tvrđavi se inače održavaju brojni koncerti i priredbe.

  • Jedni od najznačajnijih turističkih atrakcija otoka su samostan Vlacherna i »mišji otok«. Nekoć ženski samostan, nalazi se na malom stjenovitom otoku kojeg s kopnom povezuje most, a u njegovoj blizini se nalazi »mišji otok« (otok u obliku miša) s prekrasnom bizantinskom kapelom.

  • Posjetite Agios Georgios, malo turističko ljetovalište smješteno u istoimenom zaljevu s prekrasnom plažom, dugom 5 km. Zbog plitke vode, omiljeni je izbor obitelji s malom djecom.

  • Ahilova palača (Achilleon) se nalazi 3 km od mjesta Benitses i nekoć je bila ljetna rezidencija austrijske carice Elizabete Bavarske – Sissi koja je puno vremena provodila u njoj i uvijek se rado vraćala na Krf zbog velikog zanimanja oko grčke kulture, literature i umjetnosti. Palača je otvorena za javnost.

 

Ljetovališta:

 

GRAD KRF

Jedinstven i očaravajući grad Krf, od 2007 godine se zbog svoje arhitekture nalazi na popisu UNESCOve baštine. Živahne ulice, veliki broj restorana i klubova pozivaju vas da se zabavite i doživite njihov bogati noćni život. U blizini grada se nalazi popularna plaža Dassia.

 

ACHARAVI

Acharavi je ljetovalište smješteno na sjevernoj obali otoka s dugom pješčano-šljunčanom plažom koja nudi veliki izbor dodatnih sadržaja.

 

SIDARI

Jedno od najpopularnijih ljetovališta na otoku nalazi se na sjeverozapadnoj obali i poznato je po brojnim pješčanim i stjenovitim plažama. Na jednoj od njih se nalazi poznati kanal ljubavi. S vremenom je more napravilo tunel kroz klif te ukoliko zaplivate kroz njega vaša će ljubav ostati vječna.

 

PERAMA

Popularno ljetovalište Perama se nalazi na istočnoj obali otoka i samo 10-tak km od glavnog grada. Poznato je po dugim pješčanim plažama, brojnim hotelima i ponudom za svačije želje.

 

LIAPADES

Na zapadnoj strani otoka nalazi se manja uvala s slikovitim mjestašcem. Ima prekrasnu šljunčano pješčanu plažu i savršeno je mjesto za sve koji traže miran odmor i istraživanje, budući da se Paleokastritsa nalazi u blizini, sa šest uvala koje tvore jednu od najljepših plaža na otoku. Grad Krf udaljen je samo 20 km.

 

AGIOS IOANNIS

Tradicionalno mjestašce Agios Ioannis krasi veliki broj maslinika i nasada naranči, a nalazi se u unutrašnjosti otoka. Usprkos svojoj lokaciji, gostima je sve u blizini: samo 5 minuta vožnje i već ste u Aqualand Water Parku s brojnim bazenima i toboganima, samo 10 minuta vam je potrebno do golf kluba Corfu i do prekrasnih, pješčanih plaža zapadne obale otoka i 15 minuta do mjesta Krf, zračne luke i pristaništa.

 

AGIOS GEORGIOS

Agios Georgios se nalazi na sjeverozapadnoj strani otoka i usprkos tome što je mirnije ljetovalište, pronaći ćete puno dobrih restorana, kao i dugih i širokih pješčanih plaža koje su vrlo omiljene među obiteljima.

 

GOUVIA

Prirodna luka s jednom od najljepših marina na otoku u koju pristižu brodovi iz cijelog svijeta. Prirodni zaljev Gouvino bay privlači veliki broj posjetitelja, kao i njegova obližnja mjestašca Ipsos i Dassia.

 

KAVOS

U prošlosti se malo ribarsko mjesto posljednjih godina razvilo u jedno od najpopularnijih odredišta za mlade, jer gradom dominiraju mnogi barovi i diskoteke. Međutim, oko grada možete pronaći mnoge skrivene uvale i prekrasne plaže, čak i za one koji žele mirniji odmor.

 
 

PREPORUČUJEMO IZLETE NA OTOKU KRF:

 

GRAD KRF

Istražimo grad Krf! Najprije ćemo razgledati znameniti trg Esplanade, jedan od najvećih europskih trgova na kojem caruje palača iz vremena britanske vlasti, koja je krajem 19 stoljeća bila ljetna rezidencija grčke kraljevske obitelji, a danas se u njoj nalaze muzej, arheološki centar i otočki arhiv. Nakon osvježenja u jednom od brojnih barova, razgledati ćemo novu tvrđavu i njene zidine, arkade Liston i Crkvu Sv. Spiridona čiji je zvonik najviša točka otoka Krf.

 

 

PALEOKASTRITSA

Paleokastritsa je živopisno mjesto sa 6 spektakularnih uvala koje okružuje tirkizno more. Omiljena je destinacija izletnika koji ne propuštaju posjetiti prekrasni samostan smješten na vrhu brda.

 

ALBANIJA

Plovidba brodom iz mjesta Krf do albanskog ljetovališta Saranda u kojem će nas dočekati lijepa promenada s brojnim barovima i restoranima. Saranda je jedno od najpopularnijih albanskih ljetovališta kojeg lokalno stanovništvo najčešće odabire kao destinaciju za svoj medeni mjesec. Mogućnost prijevoza (doplata) do arheološkog nalazišta Butrint koji se nalazi na popisu Unescove baštine. Razgledati ćete bogate arheološke ostatke koji se protežu na 90 km2. Poslušajte priče koje će vas odvesti u brončano doba pa sve do 19 stoljeća, do kada sežu nalazišta ovog arheološkog mjesta.

 

AQUALAND

Aquapark Aqualand je jedan od najboljih i najvećih europskih aqua parkova. Unutar njega, na čak 75.000 m2 ćete pronaći više od 36 raznih tobogana, 15 avanturističkih bazena, jacuzzija i ostalih zanimljivih atrakcija koji pružaju adrenalinske užitke za sve koji su željni dobre zabave.

 

PAXOS, ANTIPAXOS I PLAVE ŠPILJE

Plovidba brodom do otoka Paxos, na kojem ćete najprije razgledati mjestašce Laka. Slijedi nastavak plovidbe do zapadne obale i znamenitih plavih špilja, a zatim odlazak do otoka Antipaxos i slobodno vrijeme za kupanje u tirkiznom moru. U povratku na Krf ćete se zaustaviti u mjestašcu Gaios gdje ćete po želji kušati slasne grčke specijalitete u domaćoj grčkoj taverni.

 

PALAČA ACHILLEION

Palača Achilleion se nalazi u Gastorui, a izgrađena je u vrijeme austrijske carice Elizabete (Sissi) koja je Krf odabrala za svoju ljetnu rezidenciju. Palača je ukrašena brojnim djelima iz neorenesanse, a jedna od najvećih atrakcija je 8 m visok kip Ahila, djelo njemačkog kipara Ernst Gustav Herter.