Ljetovanje Zakintos

Otok Zakintos, Grčka

Zakintos je jedan od najpopularnijih grčkih otoka. Pješčane plaže i plitko more oduševljavaju obitelji s djecom, a romantičari uživaju u istraživanju skrivenih zaljeva i mirnih mjesta. U podvodnom svijetu isprepliću se brojne špilje gdje kraljuju glavate želve, kornjače Caretta-Caretta. Ljubitelji zabave svoj će kutak pronaći u mjestu Laganas, poznatom po odličnim klubovima i živahnom noćnom životu.

 

Ljetovališta: Laganas, Kalamaki, Agios Sostis, Tsilivi, Argassi

Zračna luka: Zakintos

Trajanje leta: približno 1.50 h

Vremenska razlika: + 1 h

Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).

ODLAZNA LUKA: Ljubljana


Zašto na Zakintos?

 

Lokalno stanovništvo kaže da Zante (kako ga oni zovu) ima dvije strane. Jednu stranu čine ljetovališta bogatog noćnog života i vrućih noći koje uvijek završavaju odlaskom na obalu u vrijeme izlaska sunca. Drugu stranu otoka čine doline, visoki planinski vrhovi, slikovita sela i visoke litice s kojih se šire pogledi na nebesko plavo more. Mlečani su otok nazivali “ruža Istoka” jer su tvrdili da su na svojim brodovima najprije osjetili miris koji se širio s otoka, nakon čega bi ga tek tada ugledali. Na otoku još uvijek postoje slikovita ribarska naselja u kojima su se očuvali tradicionalni običaji. Glavni grad otoka, Zakintos, svoje posjetitelje očarava zbog elegantne arhitekture. Posjetite ga i uživajte u šetnji njegovom promenadom i slikovitom gradskom jezgrom.

 
 

Najljepši doživljaji:

 
  • Posjetite “zaljev krijumčara” odnosno Navaggio, najljepšu plažu otoka sa bijelim pijeskom i tirkiznim morem i poslušajte zanimljivu priču o nasukanom brodu koji se nalazi na njenoj obali.

  • Na sjeveru otoka nalazi se tradicionalno mjesto Agios Nikolaos gdje ćete uživati u ukusnim i svježim delicijama morskih plodova u nekoj od ugodnih taverni.

  • Najljepše zalaske sunca i prekrasne poglede s litica, doživjeti ćete na područjima Keri i Kampi.

  • Neke od najznačajnijih prirodnih atrakcija Zakintosa, svakako su Blue Caves odnosno Plave špilje, do kojih možete doći samo s morske strane. Okružuju ih tirkizno more i neobični lukovi koji su nastali zbog utjecaja erozije i tako stvaraju gotovo nestvarne prizore.

 

Ljetovališta:

 

LAGANAS

Laganas je najveće i najživahnije ljetovalište smješteno na jugu otoka. Rasprostire se uz prekrasan zaljev, a krasi ga 9 km duga pješčana plaža koja nudi baš sve: čisto i toplo more, barove, restorane, suncobrane i ležaljke te brojne aktivnosti u vodi. Ovo je ljetovalište primjereno za sve koji se vole zabavljati do ranih jutarnjih sati, ali i za obitelji kojima ne smeta buka. U mjestu ćete pronaći veliki broj restorana s odličnom grčkom kuhinjom. Možete birati smještaj u apartmanima ili hotelima, a mi smo u našu ponudu uključili objekte u centru grada kao i objekte na mirnijim područjima, uz plažu ili u neposrednoj blizini plaže. Ljetovalište je dobro povezano s glavnim gradom otoka – Zante, a zbog njegove odlične lokacije, možete se uputiti na istraživanje otoka, u društvu Palminog predstavnika ili samostalno. Sigurni smo da ćete uživati.

 

KALAMAKI

Kalamaki zbog svoje nekoliko kilometara duge pješčane plaže privlači brojne posjetitelje i jedno je od omiljenijih odmarališta koje pruža mirniji odmor i smještaj u dobrim hotelima u blizini plaže. Živahno ljetovalište Laganas je u udaljeno svega 4 km, a glavni grad Zante 5 km (redovne autobusne linije). U blizini hotela ćete pronaći brojne barove i restorane odlične grčke kuhinje.

 

TSILIVI

Tsilivi se iz manjeg ribarskog sela razvio u moderno naselje s raznovrsnim sadržajima. Nalazi se na zapadnoj obali otoka i od glavnog je grada Zante udaljen svega 5 km. Poznat je po prekrasnom zaljevu s pješčanom plažom i čistim morem. Tsilivi nudi mirno ljetovanje, a opet ima veliki broj taverni, restorana, barova i trgovina.

 

AGIOS SOSTIS

Agios Sostis je turističko naselje primjereno za ljubitelje prirode, lijepih plaža i pogleda. Idealno je za sve koji žele doživjeti mirniji odmor i uživati u odličnoj grčkoj kuhinji. Ako poželite zabavu, ljetovalište Laganas je udaljeno svega 2 km.

 

ARGASSI

Najstarije naselje na otoku je smješteno na samom početku poluotoka Vaassilikos i u podnožju planine Skopos s koje se pruža spektakularan pogled na otok. Od glavnog grada Zante je udaljen svega 3 km, ali ne zaostaje za njim. Krasi ga pješčana plaža, a u večernjim satima gori od vrućeg grčkog temperamenta i zabave do ranih jutarnjih sati. Ovo je odmorište pravi izbor za ljubitelje dobre hrane jer ćete pronaći brojne taverne i odlične restorane. Ako poželite istražiti otok, zbog svoje lokacije, Argassi je pravi izbor za vas!

 

VASSILIKOS

Miran kraj, idealan za sve koji su ljubitelji prirode. U Vassilikosu ćete pronaći više taverni i barova, a krasi ga jedna od najljepših divljih i spektakularnih plaža na otoku koja je zaštićena i noću zatvorena zbog jajašca koje ostavljaju zaštićena vrsta kornjača caretta-caretta.

 
   
 

PREPORUČUJEMO IZLETE NA OTOKU ZAKINTOS:

POMORSKA ZANTE AVANTURA

Nezaboravno krstarenje

Pogled u tirkizno plavetnilo Jonskog mora, plovidba pod suncem prema jednoj od jedanaest najljepših plaža na svijetu. Zapadnom, nižom stranom otoka nastavljate pored ljetovališta Tsilivi, Planos, Alikanas i Alikes, koje je dobilo ime po lokalnim solanama. Na putu do najsjevernijeg dijela otoka, rta Skinari, pozdraviti ćete uspavani Ag. Nicholaus, idilično selo na otoku. Doživiti ćete terapiju boja kod znamenitih Modrih špilja gdje svijetlost i more rade čuda. Na divljem ćete se zapadu otoka ako Posejdon umiri more iskrcati na jednoj od najljepših plaža na svijetu – Navagio ili Shipwreck. Kao nekada krijumčari viskija i cigareta, prikrasti ćete se u zaljev i uživati u bijelo – plavoj bajci. Pored romantičnog Porto Vromija, najstarijeg sela na otoku strmih stijena i romantičnih stepenica Mizithres gdje možete s jednim poljupcem osigurati vječnu ljubav, zaploviti ćete u mirne vode Laganaškog zaljeva.

 

CARETTA-CARETTA, POKAŽI SE!!!

Na krovu legendardnog broda Kaiki

Uhvatiti ćete vjetar u jedra i na put se uputiti iz dva razloga ili cilja: uhvatiti kornjače tijekom popodnevnog kupanja i pritegnuti uže te uživati u beskonačnoj modrini Jonskog mora. Lađom ćete otploviti do Marathonissija, otoka kornjača. Nastaviti ćete do spektakularnih pećina u okolici Kerija, koje skrivaju nedostupne zaljeve, špilje i podzemni raj. U međuvremenu ćete uživati u slasnom kapetanovom ručku i zaželjeti da se lađa nikad ne vrati do obale.

 

MIRIS ZANTE, DIVLJE ISTOČNE RUŽE

Autobusom po otoku

Preko brda i pored najljepših mjestašaca do pogleda koji vas ostavljaju bez daha! Posvuda ćete osjećati miris Zante, divlje ruže istoka, dok ćete putovati pored mirisnih maslinika, prostranih vinograda, nasada naranči i limuna. Istražiti ćete neke od spokojnih samostana, koji ljubomorno skrivaju drevne zaklade pravoslavne tradicije. Tržnica na sjeveru otoka u Volimesu do koje ćete doći vijugavom cestom, uvijek je prepuna slatkog domaćeg meda, opojnog vina, vješto proizvedenih stolnjaka i šarenih tepiha koje će vam tamošnje ženice vrlo rado pokazati. Romantika u udaljenim selima na rubu strmih pećina uz čašu zakintske kapljice i tanjura domaće hrane, do kraja će vas osvojiti.

 

OOOPA, ZORBA!

Nezaboravna grčka večer

Pozivamo vas na nezaboravnu grčku večer u ritmu sirtakija! Autobusom ćete se odvesti do tipične grčke taverne gdje će vas maziti s odličnom hranom – večera sa predjelima i glavnim jelima, desertom i odličnim lokalnim pićem, dok će u međuvremenu plesači u grčkim narodnim nošnjama neumorno dizati raspoloženje i atmosferu. Oooopa, sirtaki će od tada postati vaš najomiljeniji ples.

 

MOKRA ADRENALINSKA BOMBA

Aqua park Watter village čini ukupno 30.000 m2 površine na jugozapadnoj obali otoka 4 km od glavnog grada Zante. Ako želite akciju, adrenalin, mokru i vruću zabavu, ovaj park je kao stvoren za vas!