Ras al Khaimah

 

Beskrajne pješčane plaže

Ras Al Khaimah jedan je od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata, okružen prostranom pustinjom, planinama Jebel Jais, plantažama naranča i datulja, i naravno dugim pješčanim plažama. Riječ je o emiratu male površine koji je prirodno i kulturno vrlo bogat i atraktivan, živopisan i ovaj put iznimno dostupan izravnim letom iz Ljubljane. Ras Al Khaimah snažno je povezan s turizmom i gost je ovdje apsolutni kralj. Beskrajne pješčane plaže, hoteli s izvrsnom uslugom i na vrhunskim lokacijama blizu mora. Samo nekoliko sati i već ćete se naći u sasvim drugom svijetu; toplina, plava boja mora i ljubazni domaćini, sve ovo i još više, za potpuno uživanje. Glavni grad Ras Al Khaimah, kulturni je i povijesni biser na koji su lokalni stanovnici vrlo ponosni. Kuće su izrađene od koraljnog kamenja i prava su gozba za oči. Lokalna arapska tržnica očarava zapanjujućim mirisima raznih biljaka i lokalnih delicija. Veliki trgovački centri i s njima povezana shopping iskustva pažljivo prate poznatiji Dubai, pa ćete u Ras Al Khaimahu pronaći i bogat izbor koji će impresionirati i najzahtjevnije ljubitelje kupovine. Grad Ras Al Khaimah prepoznatljiv je i po tvrđavi s dvorcem na brdu, koja je preuređena i opremljena za posjetitelje 90-ih godina. S vrha se pruža prekrasan pogled na grad i širu okolicu. U gradu se nalazi i popularni muzej s arheološkim i etnografskim artefaktima koji svakako vrijedi posjetiti.

 

Savjeti za iskustva – Ras Al Khaimah:

 • otkrivanje arapske pustinje vožnjom džipovima na dinama, gdje možete otkriti rijetke životinje i biljke koje još uvijek uspijevaju u ovoj pustinji,

 • posjet planinama Jebel Jais, gdje postoje brojne mogućnosti za planinarenje i ferate, preporučujemo i najduži zipline na svijetu,

 • Otok Marjan – umjetni otok dizajniran po uzoru na poznatu Dubai Palm s brojnim hotelima, noćnim klubovima i privatnim vilama,

 • iskustvo veličanstvenog Dubaija, udaljenog samo sat vremena,

 • jahanje arapske deve, što se uvijek smatra jedinstvenim iskustvom. Ne zaboravimo da je kraljica među svima devama još uvijek arapska deva, koja je kao životinja u arapskom svijetu još uvijek poštovana, radna i prijevoznik tereta.

 • mogućnost otkrivanja vodenog svijeta i veliki izbor sportskih aktivnosti na vodi.

UVJETI ZA ULAZAK U RAS AL KHAIMAH
 • Prema trenutnim informacijama, državljanima Republike Hrvatske koji putuju u Ras al Khaimah/Dubai za ulazak je potreban negativan Covid-19 PCR test na engleskom jeziku koji ne smije biti stariji od 72 sati (djeca mlađa od 12 godina u pratnji roditelja ne trebaju imati test). Test mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum i vrijeme testa, ime, adresu i kontakt laboratorija ili zdravstvene organizacije/tijela koje je izvršilo test, naziv tehnike koja je korištena za provođenje testa te jasan negativan rezultat. Test je potrebno obaviti u laboratoriju koju je odobrila Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata – u pitanju su laboratoriji koji su autorizirani od strane Vlade Republike Hrvatske odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ “Dr. Andrija Štampar” i sl.)

 • Obavezno je da putnici imaju uplaćeno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19.

 • Svi putnici moraju imati popunjenu Zdravstvenu deklaraciju koja se dobije u zračnoj luci ili u samom zrakoplovu.

 • Po dolasku u Ras al Khaimah/Dubai obavezno je dodatno besplatno PCR testiranje.

 • Svi putnici moraju preuzeti aplikaciju za pametne telefone „COVID19 – DXB Smart App“ prije nego što napuste zračnu luku. Možete ju preuzeti ovdje > iOS (App Store) ili > Android (Google Play)

 • Putnik je dužan rezultate testa pričekati u svojoj hotelskoj sobi, a koji će stići putem aplikacije “ COVID19 – DXB Smart App”.

UVJETI ZA ULAZAK U REPUBLIKU HRVATSKU

Prema trenutnoj odluci, putnici prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, moraju predočiti jedno od navedenog:

 • negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa – BAT na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) te se, ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, mora ponovo provesti testiranje do desetog dana od dana od datuma izdavanja tog testa;

 • potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice;

 • potvrdu kojom se potvrđuje da se vlasnik potvrde oporavio od infekcije virusom SARS-COV-2 nakon što je prethodno imao/la pozitivan PCR ili brzi antigenski test, pri čemu je ta potvrda valjana najranije jedanaestog dana od dana prispijeća pozitivnog testa te najdulje do 180-og dana od dana prvog pozitivnog testa;

  • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje – BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.

DODATNE UPUTE U VEZI S MJERAMA UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA
 • U skladu s uputama nadležnih institucija i uzimajući u obzir standarde za dodatne sigurnosne i sanitarne mjere upotreba određenih usluga u hotelskom smještaju može biti prilagođena ili ograničena (npr. klasično posluživanje obroka od strane hotelskog osoblja i u all inclusive hotelima, ograničen opseg wellness usluga, ograničen rad dječjih klubova, čišćenje soba i promjena ručnika na zahtjev gosta, poseban protokol na hotelskim bazenima, posebno uređenje plaža, poseban rad fitness centara…). Sve mjere se provode isključivo radi dodatne zaštite i sigurnosti gostiju.

 • Upotreba maski na odredištu: Maske ili druge vrste oralne zaštite su obavezne za odrasle i djecu, na otvorenom, u hotelima te na javnim unutarnjim i vanjskim prostorima, kao i u autobusima / transferima (hrana i piće su zabranjeni u autobusima).

 • Odgovarajuća sigurnosna udaljenost: Vani i u svim zatvorenim prostorima mora se održavati odgovarajuća sigurnosna udaljenost od 2 m.

 • Okupljanje ljudi: Dopušteno je okupljanje do najviše 10 ljudi (članova obitelji) na otvorenom i 4 osobe u restoranima i barovima.

 • Policijski sat: Obavezno poštivanje policijskog sata od 23.00 – 06.00 h.

 • Mjere u slučaju infekcije Covid-19 tijekom boravka na odredištu: U slučaju moguće infekcije Covid-19, osoba se šalje u obveznu karantenu i odgovarajuće liječenje pod nadzorom medicinskog osoblja. Ujedinjeni Arapski Emirati ne pokrivaju troškove života tijekom karantene i liječenja u slučaju Covid-19. Svim putnicima savjetuje se da se dodatno zdravstveno osiguraju uz pomoć u inozemstvu, što također uključuje liječenje Covid -19. Za detalje kontaktirajte svog prodajnog savjetnika.

VAŽNO

Sve su informacije informativne i neprestano se mijenjaju. Stoga vam savjetujemo da prije kupnje i odlaska na putovanje i tijekom putovanja provjerite sve podatke na službenoj web stranici u Hrvatskoj, kao i na web stranici države u koju putujete. Isto se odnosi i na pravila prijevoznika. Naravno, dostupni smo za sve dodatne informacije i pomoć prilikom rezervacije. Definitivno će biti lakše s našim timom stručnjaka.