Skijanje 3 Zinnen (Sexten)

Skijalište 3 ZINNEN (Sextner Dolomiten) je smješteno na talijansko-austrijskoj granici, udaljeno cca 30 km od popularnog Kronplatza, ukupno broji oko 100 km uređenih skijašklih staza, a čine ga mjesta Sexten, San Candido, Dobbiaco, Villabassa, Braies. Što se skijaških staza na Sextner Dolomitima tiče, veliki plus ovom skijalištu daje činjenica da je gotovo uvijek – prazno.Većina ih je povezana, no još uvijek ima manjih odvojenih lokaliteta poput Haunolda/Monte Barancija, Toblacha/Dobbiaca, Val Comelica, Waldheima i Pragsa/Braiesa. Centralni dio čini Helm spojen s Rotwandom i Kreuzbergom, ispod kojeg su mjesta Sexten (Sesto), Moos (Moso) i Vierschach (Versciaco). Potonje je zanimljivo budući da se u njemu križaju donja stanica kabinske žičare te željeznička linija koja vozi do Perce otkuda kreće žičara prema vrhu Kronplatza! Vlak kreće svakih pola sata, vozi cca 40 minuta između dva skijališta, a vožnja je besplatna ukoliko ste smješteni u hotelu ili apartmanu koji je član lokalne turističke zajednice. San Candido (Innichen) je mjesto podno skijališta Haunold i uz bazenski kompleks Acquafun, odlično je za smještaj obitelji s djecom, a svojom pješačkom zonom u centru, idealan je za šetnje i shopping.

100 km 37 km 51 km 12 km 8 6 18

ŠKOLA SKIJANJA HULJS ŠKOLU SKIJANJA vode za Vas odabrani, licencirani učitelji i državni demonstratori skijanja, članovi Hrvatskog zbora učitelja i trenera sportova na snijegu. Odvija se po programu Hrvatske škole skijanja te se sastoji od osnovne, napredne i natjecateljske škole. Namijenjena je svima koji žele naučiti i/ili unaprijediti svoje znanje i vještine.

U HULJS školi skijanja i snowboardanja veliku pažnju pridajemo kako poduci skijanja bez obzira na godine. Vježbe i metode prilagođene su svakom polazniku ponaosob, puno demonstracije, asistencije te veliki broj ponavljanja preduvjeti su kojim se vodimo naročito pri poduci u HULJS školi skijanja i snowboarda.

Minimalan broj polaznika u jednoj grupi je 4, a zbog maksimalnog užitka u skijanju i druženju broj polaznika ograničen je na 8. Grupe se formiraju prema skijaškom znanju i starosnoj dobi. U slučaju manjeg broja polaznika (manje od 4 po grupi) zadržavamo pravo rasporediti polaznike prema znanju skijanja bez obzira na dob polaznika, odnosno zadržavamo pravo izmjene dnevnog trajanja škole. Također, kako bi popularizirao skijanje i pružio rekreativnim skijašima mogućnost da se okušaju u natjecateljskim tehnikama HULJS SKI će organizirati treninge veleslaloma i/ili slaloma za sve goste. Skijanje u postavljenoj stazi je na vlastitu odgovornost, a korištenje skijaške kacige u stazi je obavezno za sve uzraste. Posljednjeg dana nema obaveznog završnog natjecanja budući da nam je cilj izbjeći moguće ozljede i nepotreban stres kako bi se svi vratili sretni i zadovoljni. Ukoliko uvjeti dozvole bit će organizirana trka za sve one koji žele sudjelovati van vremena trajanja škola. Posljednjeg dana netom nakon završetka škole predviđena je dodjela diploma i statua za uspješno završenu školu skijanja. Dnevna poduka škole skijanja traje od nedjelje do petka, od 10-13 sati (6 dana x 3 sata, fond sati 18 h). Okupljanje polaznika kod restorana Helm.

Cijena škole skijanja za rezervacije do 1.11. iznosi 225 Eur / 1.695,26 kn po osobi

Cijena škole skijanja za rezervacije nakon 1.11. iznosi 250 Eur / 1.883,63 kn po osobi


DJEČJI VRTIĆ Dječji vrtić za djecu od 2 do 4 godine biti će organiziran u dvorani ispod restorana Helm gdje je ujedno i okupljanje polaznika škole skijanja. Dječji vrtić vode magistre predškolskog odgoja i tete u Hrvatskim vrtićima. Planirano je da na 1 tetu ide maximalno 5 djece.

Baby sitting od 10:00 – 14:00 sati s uključenim ručkom za djecu.


Cijena dječjeg vrtića za rezervacije do 1.11. iznosi 270 Eur / 2.034,32 kn po osobi

Cijena dječjeg vrtića za rezervacije nakon 1.11. iznosi 300 Eur / 2.260,35 kn po osobi


Svi polaznici škole skijanja / dječjeg vrtića na snijegu skijaju na vlastitu odgovornost.

Tečaj 1 Eur = 7,53450 kn.
Korisne informacije
Udaljenost od Zagreba Udaljenost od Ljubljane
390 km 243 km
Ukupna dužina staza: Nadmorska visina:
100 km 1200 – 2033 m

Smještaj