Skijanje 3 Zinnen (Sexten)

Skijalište 3 ZINNEN (Sextner Dolomiten) je smješteno na talijansko-austrijskoj granici, udaljeno cca 30 km od popularnog Kronplatza, ukupno broji oko 100 km uređenih skijašklih staza, a čine ga mjesta Sexten, San Candido, Dobbiaco, Villabassa, Braies. Što se skijaških staza na Sextner Dolomitima tiče, veliki plus ovom skijalištu daje činjenica da je gotovo uvijek – prazno.Većina ih je povezana, no još uvijek ima manjih odvojenih lokaliteta poput Haunolda/Monte Barancija, Toblacha/Dobbiaca, Val Comelica, Waldheima i Pragsa/Braiesa. Centralni dio čini Helm spojen s Rotwandom i Kreuzbergom, ispod kojeg su mjesta Sexten (Sesto), Moos (Moso) i Vierschach (Versciaco). Potonje je zanimljivo budući da se u njemu križaju donja stanica kabinske žičare te željeznička linija koja vozi do Perce otkuda kreće žičara prema vrhu Kronplatza! Vlak kreće svakih pola sata, vozi cca 40 minuta između dva skijališta, a vožnja je besplatna ukoliko ste smješteni u hotelu ili apartmanu koji je član lokalne turističke zajednice. San Candido (Innichen) je mjesto podno skijališta Haunold i uz bazenski kompleks Acquafun, odlično je za smještaj obitelji s djecom, a svojom pješačkom zonom u centru, idealan je za šetnje i shopping.

100 km 37 km 51 km 12 km 8 6 18

HULJS ŠKOLA SKIJANJA

Želite li unaprijediti svoje znanje i tehniku ili tek započeti svoju avanturu na snijegu? Prijavite se u HULJS SKI ŠKOLU SKIJANJA I SNOWBOARDANJA! U HULJS SKI školi skijanja i snowboardanja veliku pažnju pridaju poduci skijanja bez obzira na godine, djeca ili odrasli. Skijanje je sport koji ne poznaje ograničenja u dobi, stoga dođite da Vam prenesemo ljubav prema osvajanju planina skijanjem i snowboardanjem. Imate strah od padina? HULJS SKI učitelji će Vam sa zadovoljstvom i strpljenjem pomoći savladati sve prepreke! Učiteljice i učitelji su licencirani učitelji Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja i snowboardanja.

ŠTO NUDI HULJSK SKI?

– ŠKOLA SKIJANJA ZA SVE UZRASTE

– ANIMACIJSKI PROGRAM ZA NAJMLAĐE – POPUST NA SKI KARTU PREKO HULJS SKI – NOĆNO SKIJANJE 2 DANA U TJEDNU U CIJENI SKI KARTE (utorak i petak) – POPUST NA NAJAM OPREME U LAUF SKI LABU – APRES SKI UZ DOMAĆE HITOVE – HULJS SKI ŠKOLA SKIJANJA ZA SVE UZRASTE

Minimalan broj polaznika u jednoj grupi je 4, a zbog maksimalnog užitka u skijanju i druženju broj polaznika ograničen je na 8.

Grupe se formiraju prema skijaškom znanju i starosnoj dobi.

U slučaju manjeg broja polaznika (manje od 4 po grupi), zadržavamo pravo rasporediti polaznike prema znanju skijanja bez obzira na dob polaznika, odnosno zadržavamo pravo izmjene dnevnog trajanja škole.

Također, kako bi popularizirao skijanje i pružio rekreativnim skijašima mogućnost da se okušaju u natjecateljskim tehnikama HULJS SKI će organizirati treninge veleslaloma i/ili slaloma za sve goste.

Skijanje u postavljenoj stazi je na vlastitu odgovornost, a korištenje skijaške kacige u stazi je obavezno za sve uzraste.

Poduka traje od nedjelje do petka, od 10:00 do 13:00 sati (6 dana x 3 sata, fond sati 18 h).

Okupljanje polaznika kod restorana Helm kod HULJS SKI zastave.

Posljednjeg dana nema obaveznog završnog natjecanja budući da nam je cilj izbjeći moguće ozljede i nepotreban stres kako bi se svi vratili sretni i zadovoljni kućama.

Posljednjeg dana netom nakon završetka škole predviđena je dodjela diploma i pehara za uspješno završenu školu skijanja uz završno druženje svih sudionika.

 

Cijena škole skijanja iznosi 275 Eur po osobi.


HULJS SKI ANIMACIJSKI PROGRAM ZA NAJMLAĐE

HULJS animacijski program za djecu od 2 do 4 godine: će biti organiziran u dvorani ispod restorana Helm i na otvorenom gdje je ujedno i okupljanje polaznika škole skijanja.

Program vode magistre i prvostupnice predškolskog odgoja koje su ujedno odgajateljice u Hrvatskim predškolskim ustanovama (dječjim vrtićima). Animacijski program je ujedno i uvertira školi skijanja na stazi uslijed vježbi za razvoj sportske motorike. Grupa se sastoji od maksimalno 5 djece s 1 odgajateljicom po grupi. Aktivnosti koje će se provoditi od 10:00 do 14:00 su sljedeće: – aktivnosti za razvoj tjelesnog i psihomotornog razvoja – aktivnosti za socioemocionalni razvoj – aktivnosti koje razvijaju spoznaji razvoj – aktivnosti za razvoj govora

Cijena animacijskog programa iznosi 325 Eur po osobi.


POPUSTI I POGODNOSTI

Za naše goste smo pripremili popuste i pogodnosti kako bi skijanje učinili što pristupačnijim: -20% popusta na ski karte (barem jedan član obitelji mora biti polaznik škole skijanja) u cijenu ski karte uključeno noćno skijanje (utorak i petak) -10% popusta na najam opreme u Lauf Ski Labu -10% popusta na kupnju opreme (za članove HULJS SKI)

Glavni organizator: HULJS


Svi polaznici škole skijanja / dječjeg vrtića na snijegu skijaju na vlastitu odgovornost.
Korisne informacije
Udaljenost od Zagreba Udaljenost od Ljubljane
390 km 243 km
Ukupna dužina staza: Nadmorska visina:
115 km 1200 – 2033 m

Smještaj