Skijanje Kronplatz

Široke i uređene staze, velika dužina staza, pravilan nagib, idealno skijalište za početnike i obitelji s djecom, preko 300 sunčanih dana u godini – to je KRONPLATZ (Plan de Corones). Ime je dobilo prema vrhovima planina koje podsjećaju na pijetlovu krestu pa je stoga i zaštitni znak skijališta crvena pijetlova glava s izraženom krestom. Skijalište se prostire gotovo cijelom površinom istoimene planine u središtu skijaške regije Dolomiti Superski. Od oko 116 km skijaških staza smještenih na rijetko pošumljenim padinama, čak 90% njih je pokriveno snježnim topovima što produžuje sezonu i na kasnu zimu. Skijalište je okruženo s 13 turističkih mjesta, od kojih su najpoznatija Bruneck/Brunico, St. Vigil/San Vigilio (na samim stazama), Olang/Valdaora, Reischach/Riscone, Rasen/Rasun, St. Georgen/San Giorgio i St. Lorenzen/St.Lorenzo. Prepoznatljiv znak Kronplatza na samome vrhu jest i zvonjava najvećega zvona u Alpama, Concordia 2000, koje teži 18.100 kg, a promjera je na najširem dijelu 3 m.

119 km 59 km 31 km 29 km 22 4 6

Školu skijanja HULJS vode za Vas odabrani, licencirani učitelji i državni demonstratori skijanja, članovi Hrvatskog zbora učitelja i trenera sportova na snijegu. Odvija se po programu Hrvatske škole skijanja te se sastoji od osnovne, napredne i natjecateljske škole. Namijenjena je svima koji žele naučiti i/ili unaprijediti svoje znanje i vještine.

U HULJS školi skijanja i snowboardanja veliku pažnju pridajemo kako poduci skijanja bez obzira na godine. Vježbe i metode prilagođene su svakom polazniku ponaosob, puno demonstracije, asistencije te veliki broj ponavljanja preduvjeti su kojim se vodimo naročito pri poduci u HULJS školi skijanja i snowboarda.

– Minimalan broj polaznika u jednoj grupi je 4, a zbog maksimalnog užitka u skijanju i druženju broj polaznika ograničen je na 8.

– Grupe se formiraju prema skijaškom znanju i starosnoj dobi. U slučaju manjeg broja polaznika (manje od 4 po grupi) zadržavamo pravo rasporediti polaznike prema znanju skijanja bez obzira na dob polaznika, odnosno zadržavamo pravo izmjene dnevnog trajanja škole.

Također, kako bi popularizirao skijanje i pružio rekreativnim skijašima mogućnost da se okušaju u natjecateljskim tehnikama, HULJS SKI će organizirati treninge veleslaloma i/ili slaloma za sve goste. Skijanje na postavljenoj stazi je na vlastitu odgovornost, a korištenje skijaške kacige na stazi je obavezno za sve uzraste.

Posljednjeg dana nema obaveznog završnog natjecanja budući da nam je cilj izbjeći moguće ozljede i nepotreban stres kako bi se svi vratili sretni i zadovoljni. Ukoliko uvjeti dozvole bit će organizirana trka za sve one koji žele sudjelovati van vremena trajanja škola. Posljednjeg dana netom nakon završetka škole predviđena je dodjela diploma i statua za uspješno završenu školu skijanja uz završno druženje svih sudionika.

Poduka traje od nedjelje do petka, od 10-13 sati (6 dana x 3 sata, fond sati 18 h).

Okupljanje polaznika kod zvona Concordia 2000

– Cijena škole skijanja za rezervacije do 1.11. iznosi 225 € / 1.695,26 kn po osobi

– Cijena škole skijanja za rezervacije nakon 1.11. iznosi 250 € / 1.883,63 kn po osobi

HULJS animacijski program za djecu od 2 do 4 godine. Program će biti organiziran u dvorani ispod restorana Kron. Program vode magistre i prvostupnice predškolskog odgoja koje su ujedno odgajateljice u Hrvatskim predškolskim ustanovama (dječji vrtić). Grupa se sastoji od maximalno 5 djece s 1 tetom po grupi. Aktivnosti koje će se provoditi od 10:00 do 14:00 su sljedeće: aktivnosti za razvoj tjelesnog i psihomotornog razvoja aktivnosti za socioemocionalni razvoj aktivnosti koje razvijaju spoznaji razvoj aktivnosti za razvoj govora

Cijena: uskoro  

Glavni organizator: HULJS  

Svi polaznici škole skijanja / dječjeg vrtića na snijegu skijaju na vlastitu odgovornost.

Tečaj 1 Eur = 7,53450 kn.

Korisne informacije
Udaljenost od Zagreba Udaljenost od Ljubljane
418 km 277 km
Ukupna dužina staza: Nadmorska visina:
119 km 1096 – 2275 m

Smještaj