Skijanje Passo Tonale – Ponte di Legno

PASSO TONALE je skijalište okruženo masivima Adamello i Presanella, pozicionirano na 1883 m / nmv, i zajedno sa skijalištima Ponte di Legno i Temu prostire se na 100 km staza. Ledenjak Presena, gdje žičara vodi na visinu od 3000 m, stalno je prekriven snijegom, što omogućuje skijanje tijekom cijele godine. Passo Tonale je idealna destinacija za sve koji, osim u spuštanju uređenim stazama, uživaju u skijanju u dubokom, netaknutom snijegu. Skijalište je sa svojim stazama odlično za početnike i obitelji s djecom, a nalazi na južnoj strani (osim ledenjaka), što skijanje po sunčanom vremenu čini nezaboravnim.

100 km 20 km 64 km 16 km 4 19 5

PASSO TONALE / PONTE DI LEGNO 2023 / 2024

BESPLATNA SKIJAŠKA KARTA za djecu do 8 godina (rođeni nakon 30.4.2015.), u prisustvu odrasle osobe koja je kupila kartu za isti termin (1 odrasla = 1 gratis dječja karta, obavezno najaviti kod kupnje karte za odrasle). Ukoliko nije zadovoljen uvjet za gratis dječju ski kartu, postoji doplata za dječju ski kartu.

U slučaju znatnijeg povećanja troškova energije, postoji mogućnost povećanja cijene skijaških karata. Zadržavamo pravo na promjenu cijene.

Doplata na licu mjesta: za Key Card 5 Eur po osobi, za osiguranje od trećih osoba (Snowcare) cca 2,50 Eur po osobi i danu. Napomena: karte podižete uz predočenje vouchera na blagajni gondole. Fotografija za ski karte nije potrebna. Obavezno predočiti putovnicu zbog ostvarivanja prava na korištenje ski karte za juniore, seniore i djecu.

DJEČJI VRTIĆ NA SNIJEGU MEDO SPORT

Dječji vrtić je namijenjen djeci početnicima od 3.5 do 4,99 godina kojoj je boravak na snijegu ograničen mnogim čimbenicima kao što su karakter djeteta, povezanost s roditeljima, animacija za skijanje i drugo. Jako je važno da roditelji prvi dan budu s učiteljima da vidimo kako će dijete reagirati na nove zahtjeve i sredinu. Vrtić traje 6 dana s dnevnom podukom od 10:00 – 13:30 sati. Za djecu u vrtiću organizirani su razni poligoni i igre kako bi što prije prihvatili boravak na snijegu, te kasnije animacija i daljnje savladavanje plana škole na pokretnim trakama i malim tanjurićima. Djeca su smještena u grupi od 6 polaznika, što u potpunosti zadovoljava sve njihove potrebe za sretan boravak na snijegu. Preporučamo roditeljima da djeci u džep ili ruksak spreme čokoladicu / malu užinu kako bi djeca u kratkoj pauzi mogla to pojesti. Cijena dječjeg vrtića po osobi iznosi: TBA  

SKI ŠKOLA MEDO SPORT

Škola skijanja Medosport je škola s licenciranim hrvatskim učiteljima za početnike i napredne skijaše, te ima dugogodišnje iskustvo u radu sa svim profilima i uzrastima skijaša. Škola skijanja je bazirana na modernom i efektivnom podučavanju. Posebnost škole je freeride skiing zona za odlične skijaše ukoliko vremenski uvjeti to dopuste. Polaznici škole skijanja: djeca iznad 5 godina. Škola traje 6 dana od 10 do 15 sati (5 sati dnevno). Polaznici imaju organiziranu pauzu za ručak sa ski učiteljima (ručak nije uključen u cijenu, u dogovoru s učiteljima možete dati djeci ili učitelju novce za ručak). Polaznici ski škole su raspoređeni u grupama prema znanju skijanja i starosti. Zadnji dan škole organizirana je utrka s podjelom medalja i diploma za sve polaznike. Minimalan broj polaznika škole skijanja je 6 osoba u jednoj grupi formiranoj prema znanju skijanja. U slučaju manjeg broja polaznika pridržavamo pravo rasporediti polaznike prema znanju skijanja bez obzira na dob polaznika, odnosno pravo izmjene cijene škole skijanja te otkaza organizacije škole skijanja. Maksimalni broj polaznika po jednoj grupi je 10 osoba. Ne vršimo povrat uplate za školu skijanja. NAPOMENA: ski škola počinje kod bara La Baracca. Cijena ski škole po osobi iznosi: TBA Organizator ski škole: Medo sport Tečaj 1 Eur = 7,53450 kn.
Korisne informacije
Udaljenost od Zagreba Udaljenost od Ljubljane
576 km 441 km
Ukupna dužina staza: Nadmorska visina:
100 km 1121 – 3016 m

Smještaj