Skijanje Passo Tonale – Ponte di Legno

PASSO TONALE je skijalište okruženo masivima Adamello i Presanella, pozicionirano na 1883 m / nmv, i zajedno sa skijalištima Ponte di Legno i Temu prostire se na 100 km staza. Ledenjak Presena, gdje žičara vodi na visinu od 3000 m, stalno je prekriven snijegom, što omogućuje skijanje tijekom cijele godine. Passo Tonale je idealna destinacija za sve koji, osim u spuštanju uređenim stazama, uživaju u skijanju u dubokom, netaknutom snijegu. Skijalište je sa svojim stazama odlično za početnike i obitelji s djecom, a nalazi na južnoj strani (osim ledenjaka), što skijanje po sunčanom vremenu čini nezaboravnim.

100 km 20 km 64 km 16 km 4 19 5

PASSO TONALE / PONTE DI LEGNO 2025

BESPLATNA SKIJAŠKA KARTA za djecu do 8 godina (rođeni nakon 30.4.2016.), u prisustvu odrasle osobe koja je kupila kartu za isti termin (1 odrasla = 1 gratis dječja karta, obavezno najaviti kod kupnje karte za odrasle). Ukoliko nije zadovoljen uvjet za gratis dječju ski kartu, postoji doplata za dječju ski kartu.

U slučaju znatnijeg povećanja troškova energije, postoji mogućnost povećanja cijene skijaških karata. Zadržavamo pravo na promjenu cijene.

Doplata na licu mjesta: za Key Card 5 Eur po osobi, za osiguranje od trećih osoba (Snowcare) cca 3 Eur po osobi i danu.
Napomena: karte podižete uz predočenje vouchera na blagajni gondole. Fotografija za ski karte nije potrebna. Obavezno predočiti putovnicu zbog ostvarivanja prava na korištenje ski karte za juniore, seniore i djecu.

SKI VRTIĆ MEDOSPORT – USKORO!!

Dječji vrtić na snijegu namijenjen je početnicima od 3,5 do 4,99 godina starosti. Manja djeca zaslužuju poseban tretman jer će njihov odnos sa snijegom biti uvjetovan raznim čimbenicima, primjerice karakterom djeteta, koliko mu fale mama i tata i koliko mu se skijanje sviđa.

U Medosport ski vrtiću zato je na dnevnom redu samo zabava! Roditelji su s nama prvi dan kako bi se dijete priviknulo na novu aktivnost i sredinu što lakše i bezbolnije, a zatim preuzimaju naši iskusni instruktori. Njihova je zadaća učiniti snijeg toliko zabavnim da će vaše dijete navečer zaspati dok vam prepričava sve zgode, sretno, umorno i s novim iskustvom pod pojasom.

Ski vrtić traje 6 dana od 10:00 – 13:30 sati. Tijekom poduke organizirani su razni poligoni i igre na snijegu, animacija i škole na pokretnim trakama i malim tanjurićima. Djeca su smještena u maloj grupi od šest polaznika, što im osigurava punu pozornost našeg instruktora. Preporučamo roditeljima da djeci u džep ili ruksak spreme čokoladicu / malu užinu kako bi djeca u kratkoj pauzi mogla povratiti snagu.

Cijena dječjeg vrtića po osobi iznosi:
*Minimalan broj polaznika dječjeg vrtića je 5 osoba u jednoj grupi.

 

SKI ŠKOLA MEDOSPORT- USKORO NOVE INFORMACIJE!!

Škola skijanja Medosport namijenjena je djeci iznad 5 godina starosti. Kako bi svi uzrasti mogli uživati snježne izazove prilagođene njihovoj dobi, polaznici su podijeljeni u grupe prema starosti i znanju skijanja i tu nastojimo udovoljiti svima što je najviše moguće. A kada se slože ekipe – krećemo u akciju!

Učenje temeljimo na modernom i efektivnom podučavanju pazeći na to da svako dijete prije svega stvori pozitivan odnos sa skijanjem kako bi jednog dana vi mogli skijati zajedno, skiju do skije. Naše dugogodišnje iskustvo, razredi djece koji su na skije stali pod vodstvom naših licenciranih hrvatskih učitelja i činjenica što se ovime uspješno bavimo toliko dugo – sami svjedoče o našoj kvaliteti. Polaznici škole skijanja: djeca iznad 5 godina. Trajanje šest dana od 10 do 15 sati (5 sati dnevno).

Cijena ski škole po osobi iznosi:

– Polaznici imaju organiziranu pauzu za ručak sa ski-učiteljima (ručak nije uključen u cijenu, u dogovoru s učiteljima možete dati djeci ili učitelju novce za ručak).
– Zadnji dan škole organizirana je utrka s podjelom medalja i diploma za sve polaznike.
– Minimalan broj polaznika škole je 6 osoba u jednoj grupi, formiranoj prema znanju skijanja.
– U slučaju manjeg broja polaznika pridržavamo pravo rasporediti polaznike prema znanju skijanja bez obzira na dob polaznika. Odnosno pravo izmjene cijene škole skijanja te otkaza organizacije škole skijanja.
– Maksimalni broj polaznika po jednoj grupi je 10 osoba. Ne vršimo povrat uplate za školu skijanja.

*Posebnost naše škole je freeride skiing zona za odlične skijaše, ukoliko nam vremenski uvjeti to dopuste.
*U mogućnosti smo organizirati i snowboard školu, ukoliko se prijavi minimalno 6 osoba približno istog znanja.
Prijave 10 dana prije polaska i na skijalištu za vrtić 300 Eur, za školu skijanja 280 Eur.
NAPOMENA: ski škola počinje kod bara La Baracca.

Korisne informacije
Udaljenost od Zagreba Udaljenost od Ljubljane
576 km 441 km
Ukupna dužina staza: Nadmorska visina:
100 km 1121 – 3016 m

Smještaj