Putovanja Portugal

Zemlja povijesnog šarma, zadivljujućih krajolika i živahne kulture, koja čeka na vaše nezaboravno putovanje.

Portugal je zemlja prvih istraživača i pomoraca, šarena i slikovita, okružena visokim stijenama i beskrajnim plažama, bogata vinogradima i ukrašena raznobojnim kućama, samostanima i legendama te obavijena zvukovima nježnog fada. Portugal je također i jedna od najpristupačnijih međunarodnih destinacija i nevjerojatno sigurna, što ga čini izvrsnim mjestom za posjetiti ako putujete sami. Ugodan je za putovanje i ljeti i zimi zbog svoje blage klime. Posjet Portugalu sigurno će Vas oduševiti i gastronomski, na izbor su Vam brojna riblja jela, ukusna predjela i odlično vino Porto.

Porto:

dragulj sjevernog Portugala, očarava slikovitom obalom rijeke, povijesnim šarmom i vinskim podrumima Porta. Istražite popločane ulice, kušajte izvrsnu kuhinju i uživajte u gradu prožetom kulturom.

Lisabon

Lisabon je glavni grad Portugala i najzapadnija prijestolnica europskog kontinenta. Portugal je u svijetu oduvijek prepoznat kao pomorska zemlja, a nekoć je bio i jedna od najznačajnijih kolonijalnih sila. Posjetite četvrt Belem u kojem možete vidjeti brojne atrakcije iz prošlih vremena kao što su Toranj Belem – spomenik otkrićima i Jeronimitski samostan, ali i uživati u raznolikim okusima najpoznatije gradske slastičarne. Grad se ponosi svojom modernom arhitekturom, a svakako nemojte propustiti obići Lisabonski oceanarij odnosno jedan od najboljih svjetskih akvarija. Obavezno posjetite popularne četvrti Lisabona, kao što su Bairro Alto i Chiado, kako biste otkrili pravi sjaj grada. Ako ste stara duša, pastelno obojene zgrade u gradu sigurno će vam ukrasti srce, kao i Alfama, jedan od najstarijih dijelova grada. Također možete završiti dan promatrajući čarobni zalazak sunca dok uživate u čaši portugalskog vina ili hladnom “imperialu” (malom portugalskom pivu).

Madeira i Azori

Madeira ima ugodnu klimu tijekom cijele godine i okrenuta turizmu cijele godine. Zadiviti će Vas prekrasan krajolik i ljubazni domaćini. Glavni grad je Funchal, koji je također velika luka za kruzere.

Azori, također jako ovisni o turizmu, opušteni su otoci zelenih valovitih brežuljaka i planina. Sao Miguel, poznat kao Zeleni otok, najveći je otok u portugalskom arhipelagu Azori. Poznato po svojoj flori i fauni, izvanrednom morskom životu, pješačkim stazama i prekrasnim jezerima blizancima, Lagoa das Sete Cidades, otok São Miguel zapanjujuće je odredište za odmor. Putujte oko otoka i otkrijte mala sela, termalne izvore i druga prirodna čuda. Evo nekoliko popularnih atrakcija u tom području koje ne smijete propustiti: izleti promatranja kitova, Lagoa das Sete Cidades, tvornica čaja Gorreana, Caldeiras Vulcânicas i Lagoa das Empadadas.

Popularne destinacije u Portugalu

Naša preporuka što posjetiti u Lisabonu

  • Samostan Jerónimos, gdje počiva istraživač Vasco de Gama,

  • Kula Belem s početka 16. stoljeća simbol je grada i simbol doba istraživanja,

  • dvorac St. George s jednim od najljepših pogleda na grad u društvu paunova,

  • privatna umjetnička zbirka renomiranih slikara u Muzeju Calouste Gulbenkian,

  • Park das Nacoes – novi, moderni park, koji je u potpunoj suprotnosti najstarijoj četvrti na tom području,

  • najskuplja kapela na svijetu – kapela Ivana Krstitelja, skrivena u crkvi São Roque.