Ljetovanje Južna Dalmacija


Ponuda smještaja:

 
Sve ponude Dalmacija

 

Ljetovališta u južnoj Dalmaciji:

 

Vela Luka

Slikoviti gradić s uskim uvalama koje zalaze duboko u otok, oduvijek je bio omiljenoutočište mnogim likovnim umjetnicima, glazbenicima i pjesncima. Uvala je idealna za sjedenje i divljenje, prekrasnim plažama koje možete pronaći samo na tom području.

 

Lumbarda

Mjesto obuhvaća prekrasnu obalu, koja je uređena s pješčanim plažama, kristalno čistim morem i šumarcima mediteranskog bilja. Mnogi turisti idu na kupanje na obližnje otok Badia i Vrnik.

 

Orebić

Nekada pomorsko središte, a danas razvijeno turističko mjesto. Fascinira s pješčanim i šljunčanim plažama, odličnom gastronomskom ponudom i brojnim biciklističkim i pješačkim stazama. Popularan je među ljubiteljima aktivnog odmora.

 

Trpanj

Najstariji grad na poluotoku Pelješcu poznat po izvrsnim kulinarskim delicijama i specijalitetima dalmatinske kuhinje. U okolici su romantične uvale s lijepim plažama i smaragdnim morem.

 

Slano

Slikoviti gradić u blizini Dubrovnika, nalazi se u uvali koja je uvijek bila utočište i zaklon pred oluju. Grad fasciniran prekrasnim plažama u borovoj šumi, s baroknim i renesansnim zgradama.

 

Mljet

Jedan od najljepših i najzelenijih otoka na Jadranu je pravi biser Mediterana. Otok mistike, vinograda, maslinika i guste šume idealan je za upoznavanje prirodne ljepote ili za miran odmor na netaknutoj obali.

 

Lopud

Grad ima dugu šljunčanu plažu u uvali i kamenite kućice, koje čuvaju palme, čempresi i limun. Lopud je pravo mjesto za uživanje u prirodi.

 

Dubrovnik

Grad jedinstvene povijesti te svjetski poznate baštine smatra se jednim od najatraktivnijih mjesta na Mediteranu. Bijeli Grad je okružen s 2 km dubrovačkih zidina i utvrda. Kroz centar se proteže živahna glavna ulica Stradun. Otkrivanjem unutrašnjosti Dubrovnika zaljubiti ćete se u njega doživotno.

 

Mlini

Jedna od najrazvijenijih turističkih područja Dubrovnika nalazi se u uvali gdje se potoci iz unutrašnjosti izlijevaju u moru. Grad je nekoć bio poznat po svojim mlinovima na vodi, danas mu novi poticaj daje prekrasna priroda, čisto more i izrazito opušten mediteranski ugođaj.

 

Sve ponude Dalmacija