Putovanja Kanarski otoci

KANARSKI OTOCI – raj su koji čeka da bude istražen

Španjolski arhipelag smješten uz sjeverozapadnu obalu Afrike. Sastoji se od sedam glavnih i nekoliko manjih otoka, ovo raznoliko i geološki intrigantno odredište nudi ponešto za svakog putnika.

Svaki kanarski otok ima svoj jedinstveni šarm.

 

TENERIFE je najveći kanarski otok, a poznat je po živahnom noćnom životu i veličanstvenoj planini Teide, najvišem vrhu Španjolske.

LANZAROTE je, s druge strane, poznat po svojim upečatljivim lunarnim krajolicima i vizionarskoj arhitekturi Césara Manriquea.

GRAN CANARIA nudi savršenu mješavinu užurbanog gradskog života i mirnih plaža, što je čini fantastičnom sveobuhvatnom destinacijom.

 

Ugodna klima Kanarskih otoka tijekom cijele godine, s toplim zimama i umjerenim ljetima, čini ih idealnim mjestom za ljubitelje prirode. Bilo da volite planinarenje, surfanje, ronjenje ili se jednostavno želite opustiti na prekrasnim pješčanim plažama, ovdje postoji za svakog nešto.

 

Dodatnu privlačnost čine jedinstvena flora i fauna otoka, uključujući vrste koje se ne mogu naći nigdje drugdje na svijetu. I naravno, kanarska kuhinja je divan spoj španjolskih i afričkih utjecaja, sa svježim morskim plodovima, mojo umacima i lokalnim vinima koja će očarati vaše nepce. Svojom nevjerojatnom prirodnom ljepotom, bogatom kulturom i toplim gostoprimstvom, Kanarski otoci mame putnike da dožive čaroliju ovih očaravajućih atlantskih dragulja.

Otok Gran Canaria prožet je tradicijama koje odražavaju njegovu bogatu povijest i kulturno nasljeđe. Jedna od najcjenjenijih tradicija je “Fiesta de la Rama”, živahna proslava u kolovozu na kojoj mještani kite grane i plešu po ulicama tražeći obilnu žetvu. Otok je također domaćin raznih vjerskih svečanosti, poput blagdana Bezgrešnog začeća i Semana Santa (Veliki tjedan), sa živopisnim procesijama i tradicionalnom glazbom. Osim toga, tradicionalna kanarska narodna glazba i ples, kao što su timple i isa, ključni su za identitet otoka, nudeći posjetiteljima uvid u njegovu živopisnu kulturnu tapiseriju.

 

Popularne destinacije