Putovanja Francuska

Francuska je zemlja šansona i beretki, prekrasnih krajolika i očaravajućih gradova, umjetnosti i mode, kafića i keksa makarona, kabarea, muzeja, galerija i šetnji, gurmanskih užitaka i kišnih kapljica. Francuska je najposjećenija zemlja u Europi, godišnje ju posjeti više od 75 milijuna posjetitelja. Francuzi se smatraju izumiteljima oboe, padobrana, Braille pisma, supersoničnog putničkog zrakoplova concordea i male crne haljinice koju je dizajnirala Coco Chanel.

Pariz

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj u središtu Pariške regije. Danas je jedno od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta. To je grad svjetla, kulture, mode, romantike, provoda, vrhunske gastronomije. Turizam je motivirao grad i nacionalnu vladu da kreiraju nove znamenitosti. Neke od glavnih atrakcija su muzej Louvre, gradske crkve Notre-Dame i bazilika Sacre-Coeur, Eiffelov toranj, Disneyland Resort Paris, Slavoluk pobjede, dvorac Versailles i još mnoštvo drugih.

Azurna obala

Azurna obala ili Francuska rivijera je regija na jugu Francuske te se sastoji od Provanse, Avignona, bivšeg sardinijskog teritorija Nice i jugoistočnog dijela bivše francuske provincije Dauphine. Azurna obala je poznata po svojoj ljepoti i glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvaća mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez. Turistima je jedan od omiljenih dijelova Francuske. Privlači im plavim morem, zelenom unutrašnjošću, slikovitim gradićima ili užurbanim gradovima, poput Nice i Cannesa. Francuska je rivijera još krajem 18. stoljeća bila uglavnom ruralno područje, u kojemu su se ljudi bavili poljoprivredom i ribarstvom.

Popularne destinacije u Francuskoj