Putovanja Grčka

 

Sve ponude Grčka

 

»Ellada mou!«

To ćeš reći o Grčkoj ukoliko ju obožavaš. Mi smo u ovu plavo – bijelu zemlju zaljubljeni 20-tak godina. Opijaju nas priče i smijeh, maslinovo ulje i feta sir, miris borova i mora, hranimo se kaloričnim »galaktoboureki« i uživamo u gostoljubivosti i »siga siga« ritmu. Nemojte posjetiti Grčku samo zbog mora. Šteta bi bilo da se ne sprijateljite s grčkim duhom koji živi za velike trenutke.

Zašto u Grčku?

»Svaki grčki otok je prekrasan, svaki ima svoj značaj kojim se ponosi« zapisao je Lawrence Durrell u svojoj knjizi o grčkim otocima. Zemlja antičkih bogova, rajska je destinacija koja pruža puno sunca, prelijepe plaže i božanstvenu hranu. Život na grčkim otocima i na kopnu je šarolik i prepun života. Osvaja svakog posjetitelja, bilo da tražite romantiku, užitke ili volite istraživati. Ako ste noćna ptica trebate znati da su grci prvaci u uživanju u kavanama, tavernama, klubovima i bouzoukima – omiljenim noćnim klubovima u kojima se vrti grčka glazba. Grci će vas primiti glasno, iskreno i nenametljivo. Po prirodi su gostoljubivi, a kako su hoteli većinom u obiteljskom vlasništvu, imati ćete osjećaj da ste član jedne velike grčke obitelji. 

Provedite ljeto na jednom od grčkih otoka

Na Kreti u jednom danu možete istražiti život prve europske civilizacije u muzeju u Heraklionu, pronaći Adriadninu nit u palači Knossos koja je bila centar minojske kulture, vijugati između dramatičnih klanaca i brežuljaka, podijeliti ručak s obitelji u tradicionalnoj grčkoj taverni i okupati se u minijaturnom zaljevu daleko do očiju.

 

Otkrijte otok Skiatos, koji usprkos svojoj veličini od samo 50 km2, svaki put iznova očarava svojom veličanstvenom ljepotom. Osvojio je tako i stvaraoce popularnog mjuzikla Mamma Mia koji su na Skiatosu snimili najljepše uvodne dijelove filma.

 

Najveći grčki biser Cikladskog otočja i otok cvjetnih oleandera Naxos, omiljen je zbog najdužih grčkih plaža. Plaža Plaka će vas oduševiti s bijelim pijeskom uz tirkizno more.

 

Posjetite glavni grad Rodosa, koji očarava svoje posjetitelje starovjekovnom jezgrom pod zaštitom UNESCO-a, gdje domaćini i dalje žive i rade u istim zgradama u kojima su nekoć živjeli vitezi Sv. Ivana prije šest stoljeća. Suprotnost tome je živahna noćna atmosfera i njegova moderna duša.

Na tradicionalnom grčkom otoku Karpatos će vas oduševiti bajkovito selo Olympos, koje sa svojim kamenim kućicama čuva drevne, seoske navike. Žene još uvijek nose tradicionalnu odjeću, a stariji stanovnici govore starinskim narječjem.

Neka vas začara slikovita pokrajina i netaknuta priroda otoka Samos, najzelenijeg otoka u Egejskom moru.

Kultni otok Kefalonija je bio u središtu pozornosti svjetske slave kada su na njemu snimili film Corelijeva mandolina. Danas je uvršten među deset najljepših svjetskih destinacija.

Šarmantni Santorini je kao »magnet za romantične duše«. Njegova najveća posebnost i privlačnost je potopljena kaldera i litice na kojima su izgrađene lijepe, bijele kućice sa plavim kupolama.

Zakintos je jedan od najpopularnijih grčkih otoka. Na njemu ćete pronaći sve: prekrasne plaže, tradicionalna sela, bogat noćni život i lijepi podvodni svijet gdje caruju kornjače Caretta.

Kos, otok Hipokrata – oca medicine, raj je za obiteljske odmore u all inclusive hotelima.

Otok najljepših mediteranskih plaža Lefkas, svoju čaroliju iskazuje u ugodnoj gostoljubivosti, prekrasnim plažama, strmim liticama, tradicionalnim selima i noćnim životom na grčki način.

Otok Krf, zahvaljujući bujnoj vegetaciji i divljim biljkama kao i blagoj mediteranskoj klimi, nekoć je bio omiljena destinacija carice Elizabete (Sissi). Prepustite se čarima otoka, koji će vam prikazati svoju bogatu povijest i pružiti mogućnost uživanja na prekrasnim plažama.

Sve ponude Grčka